המתכונים שלנו

שלישייה מנצחת: בריוש שלושה שוקולדים

בצק רך ומושלם ממולא בשוקולד חלב, מריר ולבן. נשמע כמו חלום? מסכימים. אז תנו לנו להגשים לכם אותו עם מתכון ששווה כל רגע שתשקיעו בו מאת קונדיטור רולדין. תתפנקו

מתכון של ניר רייכמן , שף קונדיטור ברולדין


המרכיבים: (3 עוגות)

לבצק הבריוש:


250 גרם קמח רגיל
250 גרם קמח לחם
40 גרם סוכר
20 גרם סוכר אינברטי (או דבש)
10 גרם מלח
25 גרם שמרים טריים
75 גרם ביצים (ביצה וחצי בערך, את השארית נשמור במקרר לקראת האפייה)
450 גרם חלב קר
250 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' החדר

 

לקרם פטיסייר וניל:


200 גרם חלב
50 גרם שמנת מתוקה
20 גרם קורנפלור
50 גרם סוכר
50 גרם חלמונים (בערך 2)
25 גרם חמאה
1/2 מקל וניל

 

להרכבת העוגה:


300 גרם תערובת טבעות שוקולד חלב מריר ולבן בכמויות שוות
ביצה טרופה
מעט חלב

 

לסירופ הסוכר:


500 גרם מים
650 גרם סוכר

 

אופן ההכנה:


1. הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים לפי הסדר את החלב, הביצים, הסוכר, המלח, הסוכר האינברטי, הקמחים והשמרים.
2. מערבבים במהירות איטית עד לאיחוד החומרים, בערך כ-3 דקות. מעבירים למהירות בינונית ולשים עד לקבלת בצק אלסטי (בודקים בעזרת מבחן החלון: לוקחים חתיכת בצק ומותחים אותה בעדינות. אם מתקבל בצק דק שניתן לראות דרכו - עברנו לשלב הבא). במידה ומבחן החלון נכשל יש ללוש עוד כ-5-10 דקות נוספות ולנסות שוב.
3. מוסיפים את החמאה בהדרגה, בכל פעם כמה קוביות, עד שהן נטמעות לגמרי בבצק. מרססים קערה בספריי שמן. כאשר מתקבל בצק אחיד וחלק, מעבירים לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כ-12 שעות ( או למשך הלילה)
4. הקרם פטיסייר: מגרדים את תוכן מקל הווניל לתוך סיר עם השמנת, החלב ומחצית מהסוכר. טורפים את החלמונים עם מחצית הסוכר והקורנפלור.
5. מביאים לרתיחה את השמנת ויוצקים באיטיות תוך כדי ערבוב על החלמונים (השוואת טמפ').
6. מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מעבירים לקערה ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד. מכניסים למקרר.
7. הכנת העוגה: על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 25 ס"מ ואורך של כ- 75 ס"מ.
8. מורחים את הקרם על כל פני הבצק, מפזרים את מטבעות השוקולד ומגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לאורך. קולעים צמה וחותכים ל-3 חלקים שווים.
9. מניחים להתפחה במקום חמים מכוסה במגבת לחה עד להכפלת הנפח.
10. מברישים בביצה טרופה עם מעט חלב. מחממים תנור ל-170 מעלות.
11. כשהתנור חם, מכניסים ואופים כ-35 דק עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
12. סירופ הסוכר: בסיר מרתיחים את המים עם הסוכר ומביאים לרתיחה
13. בתום האפייה מוציאים מהתנור ומורחים בסירופ סוכר בנדיבות.

כתבות נוספות


רכה ומתוקה: עוגת בריוש ריקוטה פרסקה

רכה ומתוקה: עוגת בריוש ריקוטה פרסקה

עוגות גבינה = אהבת אמת. קבלו מתכון מפנק במיוחד לעוגת גבינה רכה ומתוקה שיישאר אתכם הרבה אחרי חג השבועות

לא דוקר, ממכר: לחם קיפוד

לא דוקר, ממכר: לחם קיפוד

לחם מחמצת טרי, חומרי גלם מעולים וממש מעט עבודת הכנה. קבלו הצעה למנה ראשונה לחג השבועות שכל האורחים יאהבו ויתלשו ממנה חתיכות

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
עוגות לכל אירוע ברולדין
תותים לנצח: עוגיות ריבה שכולם אוהבים
תפריט נגישות