המתכונים שלנו

פאי האגוזים שכבש את השרון

"פאי האגוזים שהשתלט על השרון"! הצהירה כותרת בעיתון מקומי בראשית שנות התשעים. לרגל חגיגות ה-30 שלנו, החלטנו לתת כבוד לאחד מהמתכונים היותר מיתולוגיים ואהובים ברשת

לסבלה השקדים:


420 גרם קמח (3 כוסות ושליש)
260 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
160 גרם סוכר (קצת פחות מ3/4 כוס)
50 גרם קמח שקדים (כ-5 כפות)
100 גרם ביצים (2 ביצים)
כפית תמצית וניל
קורט מלח ים

לטופי:


800 גרם סוכר (4 כוסות)
450 מ״ל שמנת מתוקה
מקל וניל (או כפית תמצית וניל איכותית)
50 גרם סירופ מייפל (2.5 כפות)
קורט מלח ים אטלנטי
50 גרם חמאה רכה
800 גרם אגוזי מלך (כ-8 כוסות)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הסבלה: מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה הקרה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
    מוסיפים את הסוכר, קמח השקדים, הביצים, תמצית הווניל והמלח ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מאחדים לכדור, עוטפים בניילון נצמד, משטחים קלות ומצננים במקרר שעה לפחות.
  2. מכינים את הטופי: מניחים 200 גרם סוכר (כוס אחת) בסיר מעל אש בינונית. מבשלים לקרמל (היזהרו שהסוכר לא יישרף) ומוסיפים את הסוכר הנותר בהדרגה.
    חוצים את מקל הווניל ומניחים בסיר נפרד עם השמנת המתוקה, סירופ המייפל והמלח ומביאים לסף רתיחה.
  3. מוסיפים בזהירות את תערובת השמנת החמה לקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. מוסיפים את החמאה ובעזרת בלנדר מוט טוחנים לרוטב חלק. מוסיפים את אגוזי המלך ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר.
  4. מכינים את העוגיות: מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. על גבי משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 3.5 מ"מ.
  6. מעבירים בזהירות לתבנית ומהדקים לדפנות. בעזרת מזלג דוקרים את פני הבצק ואופים 10 דקות.
  7. מניחים מעל את תערובת האגוזים. מכסים בנייר אפייה, משטחים לשכבה אחידה ומהדקים היטב.
  8. מסירים את נייר האפייה ומורידים את חום התנור ל-160 מעלות. אופים 30 דקות נוספות.
  9. מצננים היטב לפני שחותכים לריבועים בגודל 4×4 ס"מ.

 

את המתכון ומתכונים מיתולוגיים נוספים של רולדין תוכלו למצוא בספר החגיגי שלנו: "רולדין - סודות האפייה", הנמכר בסניפי הרשת ברחבי הארץ

כתבות נוספות


התחלה מתוקה: מתכון עוגת דבש אגסים ושטרויזל לראש השנה

התחלה מתוקה: מתכון עוגת דבש אגסים ושטרויזל לראש השנה

אחרי שכבר סיימתם לתכנן את התפריט לארוחת החג, הגיע הזמן לשלב הקינוחים. הדרישות: עוגה מפנקת, עסיסית וטעימה שתעשה לכם את השנה

רכה ומתוקה: עוגת בריוש ריקוטה פרסקה

רכה ומתוקה: עוגת בריוש ריקוטה פרסקה

עוגות גבינה = אהבת אמת. קבלו מתכון מפנק במיוחד לעוגת גבינה רכה ומתוקה שיישאר אתכם הרבה אחרי חג השבועות

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
עוגות לכל אירוע ברולדין
תותים לנצח: עוגיות ריבה שכולם אוהבים
תפריט נגישות