המתכונים שלנו

עסק קיש: קיש בצל וכרישה צרפתי

בצק פריך, מלית עשירה ורוטב רויאל מפנק. מתכון לקיש של שיככב על שולחן חג השבועות שלכם

מתכון של עידו רוטמן , שף רשת רולדין

לתבנית עגולה בקוטר 21 סמ', וגובה 3 סמ'


לבצק:

160 גרם חמאה
1 קורט מלח
1 ביצה
1 כף מים
280 גרם קמח

למלית:

1 כרישה גדולה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות בעובי 1 סנטימטר
2 בצלים חצויים וחתוכים לפרוסות
50 גרם חמאה
עלי טימין מ-3 גבעולים
2 שיני שום כתושות
2 קורט מלח
1 קורט פלפל שחור גרוס
50 גרם קשקבל מחלב צאן

לרוטב רויאל:

23 גרם קמח
130 גרם חלב
200 גרם שמנת מתוקה 42%
1 כף קוטג'
2 ביצים
1 קורט פלפל שחור
1 קורט מלח
1 קורט אגוז מוסקט

50 גרם גבינת אמנטל (לפיזור מעל הקיש במהלך האפייה)

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מערבלים במיקסר את החמאה והמלח ומוסיפים בהדרגה ביצה, מים וקמח. מערבלים כ-4 דקות במהירות נמוכה ומעבירים למהירות בינונית ל-4 דקות נוספות.
  2. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות.
  3. מוציאים ומרדדים לעיגול בקוטר 27 סנטימטר, מהדקים לבסיס התבנית וצידיה.
  4. המילוי: מאדים מעל להבה בינונית את הכרישה והבצל בחמאה, עד לריכוך ושקיפות הבצל.
  5. מוסיפים את עלי הטימין והשום ומאדים כ-2 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
  6. מוסיפים את גבינת הקשקבל, מערבבים ומפזרים מעל הבצק.
  7. רוטב הרויאל: מערבלים את כל החומרים במיקסר למעט הקמח, במהירות איטית.
  8. מוסיפים בהדרגה את הקמח עד לקבלת תערובת אחידה. שופכים מעל הקיש עד לקצה התבנית.
  9. האפייה: מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל-20 דקות.
  10. מוציאים ומפזרים מעל את גבינת האמנטל.
  11. מחזירים לתנור ל-30 דקות נוספות. מוציאים ומצננים מעט לפני הגשה.
  • התמונה להמחשה בלבד

אין לכם זמן להכין קיש לבד? כנסו לקולקציית החג שלנו

כתבות נוספות


פינוק רענן לחורף: קרוסטיני עגבניות ואבוקדו

פינוק רענן לחורף: קרוסטיני עגבניות ואבוקדו

חורף זה ממש לא רק עונת המרקים - זו גם עונת האבוקדו. קבלו מתכון קליל ומלא טעמים עם חומרי גלם טריים ונפלאים

רכה ומתוקה: עוגת בריוש ריקוטה פרסקה

רכה ומתוקה: עוגת בריוש ריקוטה פרסקה

עוגות גבינה = אהבת אמת. קבלו מתכון מפנק במיוחד לעוגת גבינה רכה ומתוקה שיישאר אתכם הרבה אחרי חג השבועות

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
ליד הקפה בפסח: מתכון לעוגיות לינזר
תפריט נגישות