המתכונים שלנו

ממש כשר להאמין: עוגה בחושה לפסח עם לימון ומרנג

עוגה בחושה וכשרה לפסח עם טעמים עדינים ומרנג צרפתי שיהפכו את פסח לחגיגה אמיתית

 


המרכיבים: (עוגה אחת)


60 גרם קמח ללא גלוטן (כחצי כוס ועוד כף)
גרידה מלימון אחד
חצי כוס + שתי כפיות שמן קנולה
3 ביצים בגודל מדיום
6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)
65 מ"ל (רבע כוס) לימון סחוט
120 גרם (חצי כוס ועוד כף גדושה) סוכר
50 גרם קוקוס טחון
50 גרם שקדים טחונים
כף דבש
50 גרם קורנפלור

 

למרנג:


3 חלבוני ביצה
40 גרם סוכר (כארבע כפות לא גדושות)
150 גרם סוכר
10 גרם קמח תפוח אדמה
50 גרם שקדים טחונים

 

אופן ההכנה:


1. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר.
2. מוסיפים בהדרגה שמן, דבש ומיץ לימון. מקפלים בעדינות פנימה את שאר החומרים.
3. מוזגים לתבנית אינגליש קייק עד לשלושת רבעי גובה התבנית.
4. המרנג: מקציפים במיקסר את החלבונים.
5. מוסיפים בהדרגה את הכמות הקטנה של הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מערבבים פנימה את שאר החומרים..
6. הרכבת העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים כ-5 כפות מהמרנג לאורך העוגה מעל הבלילה. בעזרת כף יוצרים בתנועת סיבוב דוגמת שיש.
7. מכניסים לתנור ואופים כ- 35-40 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

כתבות נוספות


ליד הקפה בפסח: מתכון לעוגיות לינזר

ליד הקפה בפסח: מתכון לעוגיות לינזר

עוגיות הלינזר המוכרות והאהובות בגרסה כשרה לפסח שתפנק אתכם במהלך החג בלי יותר מדי עבודה ובטעמים ביתיים

לאכול עם העיניים: הטרנדים המובילים בעולם בצילום מזון

לאכול עם העיניים: הטרנדים המובילים בעולם בצילום מזון

האינסטגרם, זמינות המצלמה וריבוי תכניות הבישול והאפייה, הפכו את האוכל, את חוויית האכילה עצמה ואת חומרי הגלם למושא תיעוד מרכזי. המהפכה לא פסחה על ענף...

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
ליד הקפה בפסח: מתכון לעוגיות לינזר
תפריט נגישות