המתכונים שלנו

להתפנק בלבן: עוגת גבינה גבוהה קלאסית

אחרי הקישים, הסלטים, המטבלים והפוקצ'ות, קבלו את הכוכבת האמיתית של ארוחת חג השבועות: עוגת הגבינה

עוגת גבינה גבוהה קלאסית


המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24):

בסיס העוגה – סבלה שקדים:

1/6 כוס ( 30 גרם) סוכר
60 גרם חמאה רכה
3/4 כוס(90 גרם )קמח
20 גרם שקדים מולבנים טחונים
0.5 כפית תמצית וניל
חלמון של ביצה M

תערובת הגבינה:

500 גרם גבינת שמנת
300 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם שמנת של פעם
1/3 כוס ( 40 גרם) קורנפלור
1/3 כוס ( 40 גרם) קמח
1 מקל וניל
4 חלמונים M
3/4 כוס ( 150 גרם ) סוכר
4 חלבונים M
3 כפות ( 40 גרם) סוכר


אופן ההכנה:

1. סבלה השקדים: מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה והווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח והשקדים, עד לקבלת בצק.
2. מרדדים את הבצק ומסדרים בתבנית. אופים כ-15 דקות. מוציאים ומצננים.
3. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום כך שתהיה אטומה לכניסת נוזלים ומניחים בתוך תבנית גדולה יותר. משמנים את התבנית ב-2 כפות חמאה רכה בצורה יסודית.
4. תערובת הגבינה: מחממים תנור לחום של 250 מעלות. בקערה מערבבים את הגבינות עם הקמח, הקורנפלור, מקל הווניל, 150 גרם סוכר והחלמונים עד לקבלת תערובת במרקם חלק. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את החלבונים עם 40 גרם הסוכר עד לקצף יציב.
5. מוסיפים את קציפת החלבונים לתערובת הגבינות בתנועות קיפול עדינות עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה במרקמה. יוצקים את התערובת מעל הבצק הפריך.
6. בתבנית הגדולה יותר משתמשים כבאן מארי וממלאים במים רותחים עד כשליש מגובה העוגה. מכניסים לתנור לכ-10 דקות או עד לקבלת צבע ענברי עמוק. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד כ-35 דקות. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר כשעה. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. מומלץ לבזוק אבקת סוכר לפני ההגשה.

כתבות נוספות

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
תפריט נגישות