כללי

לאכול עם העיניים: הטרנדים המובילים בעולם בצילום מזון

האינסטגרם, זמינות המצלמה וריבוי תכניות הבישול והאפייה, הפכו את האוכל, את חוויית האכילה עצמה ואת חומרי הגלם למושא תיעוד מרכזי. המהפכה לא פסחה על ענף האוכל עצמו כשמדי שנה, עליו להמציא עצמו מחדש, לעניין וכמובן – לגרום לכם לרצות לאכול את המוצר ממש הרגע

זוכרים את הימים בהם הזכות לצלם מנות אוכל הייתה שמורה לצלמים מקצועיים בלבד? מי בכלל העלה על דעתו, רק לפני עשור, שיישב במסעדה וברגע שיגישו לו את המנה שלו, ישלוף מצלמה במקום סכין ומזלג, על אחת כמה וכמה כשמדובר במנות המוגשות בארוחה המשפחתית. כיום, כשלכל אדם יש סמארטפון ביד, זה נראה לנו מוזר כשלא מצלמים אלא ישר מתחילים לאכול.

אבל בד בבד עם הצלמים החובבנים, גם צילום האוכל המקצועי עלה מדרגה, כשהוא מפנים ביחד עם כולנו את השינוי התפיסתי האומר שאוכל הוא הרבה יותר מטעם וריח ושעכשיו, יותר מתמיד, אנחנו אוכלים עם העיניים.

ריכזנו עבורכם את ארבעת הטרנדים הוויזואליים המובילים בעולם האוכל, מוזמנים לאמץ אותם במפגש הבא שלכם עם מנה פוטוגנית במיוחד.

טרנד מספר 1 – חומרי הגלם עוברים למרכז

חומרי הגלם, שבעבר הודרו מהפריים, התקרבו למרכז העניינים. מיקום חכם של החומרים בפריים, יעניק למנה ערך אותנטי. שימוש בחומרי הגלם הנכונים, יעיד על המטען הקולינרי של המקום, ידגיש את איכויות המסעדה או הקונדיטוריה ועל הדרך, יציג גישה מעודכנת ועכשווית לנעשה בעולם הגסטרונומיה. למעשה, לא פעם אלו הם המרכיבים שגונבים את ההצגה והופכים את הצילום למוצלח באמת.

 

 

טרנד מספר 2 – העולם שמעבר למנה

מנה שמונחת בצלחת, מעניינת ככל שתהיה, היא בסופו של יום עוד מנה שמוגשת בצלחת. זו גם הסיבה שיותר ויותר צלמים חובבים ומקצועיים כאחד, בוחרים להתייחס למנה שבגינה התכנסנו כאל אלמנט נוסף המסייע לספר את הסיפור ולהשלים את התמונה הגדולה. אז כן, המנה היא עדיין עצם העניין, אבל לא פחות מעניין לגלות מדוע, לדוגמה, העלמה שבתמונה מביטה לתקרה דווקא או למשל, מאיזו סיבה מפוזרות מסביב לכוס הקפה ולקרואסונים המפתים קופסאות גפרורים? רוצים "לעניין" את התמונה? תנו דרור לדמיון, המציאו סיפורים והשתמשו באביזרים שונים כדי ליצור אווירה מעניינת מסביב לאובייקט המרכזי.


טרנד מספר 3 - הכי קרוב שרק אפשר

הטרנד ההופכי לזה האחרון, דוגל דווקא בקרבה יתרה לאובייקט יחיד בתמונה. כשמצלמים לצורך העניין עוגת שמרים ממרחק של סנטימטרים ספורים, נגלה עולם שלם של טקסטורות, צבעים ודפוסים ויזואליים, שנוטים "להתפספס", בצילום רגיל. ערכו ניסוי בפעם הבאה שתרצו לצלם איזה מאפה מוצלח מעשה ידיכם להתפעל: צלמו את האובייקט חמש עד עשר פעמים, בכל פעם ממרחק שונה. שימו לב שלפעמים דווקא התמונה שצולמה מהמרחק הקטן ביותר, תהיה המעניינת והמגרה ביותר.

  

טרנד מספר 4 – להנפיש את האוכל

סרטוני סטופ-מושן (Stop Motion) הם דרך טובה במיוחד להעביר בתוך זמן קצר – לעתים מספר שניות - את הדרך הארוכה שמתחילה בחומרי גלם לא מעובדים ומסתיימת במנה מושקעת ומזמינה. ישנן אפליקציות רבות שיאפשרו לכם להפוך את סדרת התמונות שצילמתם לאנימציית סטופ מושן, כמו "Stop Motion Studio", "PicPac Stop Motion & TimeLapse" ו-"Stop Motion Cartoon Maker". הנה מספר טיפים שחשוב להכיר לפני שמנפישים:
• את הצילומים מומלץ לבצע באמצעות שימוש בחצובה סטטית, תמיד מאותה הזווית ובאותם תנאי תאורה. זאת כמובן במידה ושינויי האור אמורים לשחק תפקיד בסרטון שתפיקו.
• חשוב ביותר לדאוג שכל ה"שחקנים" יגיעו ל"סט" לפני תחילת הצילומים. הכינו מראש רשימת מצרכים מפורטת ואל תשאירו דבר ליד הגורל.
• על התסריט להיות מחושב היטב, ולשלב בתוכו אלמנטים משעשעים שמדי פעם יחדרו לפריים יוסיפו עניין וצבע. לצורך כך מומלץ להשקיע זמן בצפייה בסרטוני סטופ מושן פופולאריים ואיכותיים שיצרו אחרים.
• את התוצר מומלץ ללוות עם קטע מוזיקה מתאים, שיכול לתת עומק נוסף לתוכן המוצג בסרטון.

 

 

צילומי סטילס: גל בן זאב

סרטון סטופ מואשן: אפרת ליכטנשטט

כתבות נוספות

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
תפריט נגישות