כללי

יוצרים חלומות מתוקים: ביקור בסדנת הקיץ של רולדין

מה יותר כיף מפינוקים עם קצפת, שוקולד ובצק סוכר? להכין את הפינוקים האלה לגמרי בעצמכם. בסדנת הקיץ לילדים שבמרכז החוויות והטעמים של רולדין, לומדים ללוש, לזלף, לקשט וגם ליצור חלומות מתוקים שאפשר לקחת הביתה בקופסה

"אמא, אבא, משעמם לי" – ואם עוד לא שמעתם את המשפט הזה מהילדים שלכם בזמן הקצר שעבר מאז תחילת החופש הגדול כבר כמה פעמים - אז ברכותינו, אתם בני מזל.

לא פשוט, החופש הזה. אז מה עושים? איך מגוונים את הים-בריכה-סרט הקבוע, איך עומדים בפיתוי הגדול לתת להם לשבת שעות נוספות מול המסכים?

דרך טובה לשלב בין לימוד, חוויה והנאה, תוכלו למצוא בסדנאות לילדים המתקיימות במהלך הקיץ במרכז החוויות והטעמים של רולדין, שנמצא בבית רולדין בקדימה-צורן. ריח מתקתק מקבל את פני הילדים, שזוכים להצצה מלמעלה אל העולם ממנו עשויים החלומות שלהם – הקונדיטוריה הראשית של רולדין: מאפים טריים, עוגיות ושוקולד איכותי – והרבה ממנו.

בתום ההסבר על הקונדיטוריה, ניגשים הילדים אל חדר הסדנאות המקושט של המקום. הסדנה מיועדת לבני 5-11 והורים שמעוניינים בכך, יכולים לרכוש כרטיס נוסף ולהשתתף בעצמם – ועל הדרך, לעזור קצת לילדים שלהם. יש לכם ילדים גדולים שאוהבים לעזור לכם לאפות? שלחו אותם אלינו. סדנאות לנוער קורס מקצועי ואם הביקור עשה גם לכם חשק – מתקיימים במרכז גם ימי גיבוש לעבודה.


>> מעוניינים להשתתף בסדנה? לחצו כאן להרשמה

מי שמע על עציצים משוקולד?

הסתדרנו בעמדות (בכולן תמצאו גם דרגשים שיעזרו לילדים לעבוד בנוחות על שולחן העבודה) – המדריכה מציגה את עצמה ומתחילה להסביר מה בדיוק הולך לקרות בשעה ורבע שנבלה יחד. אז מה מכינים? בואו נגיד, שליקוק האצבעות פה הכרחי.

מתחילים ממשהו שעשוי מכל מה שאוהבים: במקום עציץ - גביע גלידה ריק, במקום אדמה - תערובת שוקולד סמיכה ועשירה. אחרי שכל הילדים מוזגים לתוך הגביעים את השוקולד, מכניסה המדריכה והעוזר שלה את הגביעים לתנור החם וממשיכים לשלב הבא: הפרח שיישתל בעציץ. גם אותו לא נצא לקטוף בחוץ בשדה הסמוך, אלא נכין ונקשט אותו מבצק סוכר צבעוני שמחולק בשקיות לכל אחד ואחת מהמשתתפים.



הילדים לשים את הבצק, צרים ממנו חתיכות קטנות ומכדררים, מריחים, ובעזרת קורצנים מיוחדים יוצרים את הפרחים בצורות שונות, מקשטים ומפעילים את הדמיון. המדריכים עוברים בין הילדים, עוזרים, מקשיבים ומייעצים. כל פרח סוכר, בדיוק כמו כל ילד, יוצא שונה וייחודי בדרכו מהפרחים האחרים שצצים על השולחן.
והקונדיטור הבא של ישראל הוא...


לכל חג סדנה ייחודית משלו

בינתיים ממשיכים לפינוק הבא שנכין לגמרי לבד: עוגת מילפיי (קרמשניט), שהילדים ימרחו על שכבות בצק העלים שלה חמאה מומסת והופ - לתנור הגדול.

אגב, בגלל שרוב הסיכויים שהילדים שלכם ירצו לחזור פעם נוספת, כדאי לדעת שהסדנה משתנה בהתאם ללוח השנה, כשבמהלך חנוכה, פורים ופסח מכינים בה קינוחים והפתעות ייחודיים לחג.

אחרי שדישנו את אדמת השוקולד בסוכריות צבעוניות, אחרי שחיברנו את פרחי בצק הסוכר למקל ו"שתלנו" בתוך גביע הגלידה עם תערובת השוקולד שבינתיים התקשתה בתנור, העציץ שלנו מוכן. אגב, אם הילדים שלכם יעדיפו לתת בפרח ביס במקום לשים אותו ליד אדן החלון, אנחנו נבין אותם לחלוטין.



עכשיו הגיע הזמן לסיים את בניית עוגת המילפיי שהתחלנו להכין מקודם. כל משתתף מקבל שקית זילוף מלאה קצפת וניל מתוקה וטעימה. אחרי הסבר קצר, הילדים לומדים לשלוט בשקית ולפזר באופן שווה את הקצפת על גבי שכבת הבצק. שאותה סוגרים לבסוף בשכבת בצק עלים נוספת.

האווירה בסדנה כיפית ונעימה. הילדים מרוכזים לחלוטין ביצירה שלהם ומקשיבים למדריכה. מי יודע, אולי הקונדיטור הבא של רולדין נמצא ממש כאן, בתוך הסדנה.

ולקינוח אחרון חביב – המדריכה מחשיכה את החדר וכולם צופים יחד בסרטון מקסים שמראה את מאחורי הקלעים של מפעל רולדין מנקודת מבט של ילד חובב מתוקים ופיה שמלווה אותו בדרך בין כל המאפים.

את הפינוקים שהילדים הכינו לגמרי בעצמם, ניתן לקחת הביתה במארז של רולדין. משהו אומר לנו שהטעם המתוק מהסדנה יישאר אצלם עוד הרבה מאוד זמן.

כתבות נוספות


לאכול עם העיניים: הטרנדים המובילים בעולם בצילום מזון

לאכול עם העיניים: הטרנדים המובילים בעולם בצילום מזון

האינסטגרם, זמינות המצלמה וריבוי תכניות הבישול והאפייה, הפכו את האוכל, את חוויית האכילה עצמה ואת חומרי הגלם למושא תיעוד מרכזי. המהפכה לא פסחה על ענף...

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
תפריט נגישות