לארח עם רולדין

חגיגה בלבן: כל מה שצריך בשביל ארוחת השבועות המושלמת

אם בראש השנה ובליל הסדר אנו כפופים לאילוצים ולמאכלים שונים, לארוחת שבועות יש רק כלל מנחה אחד:
גבינות, והרבה. ואם כבר יד חופשית, זה הזמן לקשט, לגוון והכי כיף: להתנסות במטעמים ובטעמים חדשים

 עריכת השולחן: להכניס את הטבע הביתה

שבועות הוא חג הסובב סביב הרמוניה עם הטבע. הבחירה המתבקשת היא קישוט השולחן בשיבולי חיטה, שניתן לסדר באגרטל, לפזר או לקשור בסרט (ניתן גם להשתמש בענפי רוזמרין). אפשרויות נוספות הן עציצי סקולנטים, פיזור פרחי בר על מפת השולחן או בבקבוקי זכוכית או הפיכת ירקות ירוקים ואסתטיים לקישוט. רוצים שולחן שמח במיוחד? הזמינו את ילדי המשפחה להכין זרי פרחים צבעוניים שיכניסו המון קלילות ושמחה לערב המהנה.


הרכבת התפריט: גיוון הוא שם המשחק


גם אם הבטטה, לדוגמה, אהובה עליכם במיוחד, זה לא אומר שאתם צריכים להכין מרק כתום, פשטידת בטטה וסלט עלים עם קוביות בטטה מקורמלות. חג השבועות הוא גם חגיגה של ירקות אז בואו ונשתמש במבחר גדול מהם ככל האפשר. בנוסף לירקות, שבועות הוא גם זמן טוב להתנסויות: גבינות חדשות שתמיד רציתם לטעום, שימוש בתבלינים ובעשבי תיבול חדשים, רטבים ומאפים. עוד מקום לחדש בו הוא הנראות של המנות. מנות צבעוניות יבלטו על הרקע הלבן הניטרלי ויהפכו את השולחן למעניין ושמח יותר.

לכל אחד יש את מנות החג האהובות עליו, אלה שמכינים אותן מדי שנה ובוודאות יופיעו על השולחן. מה שכון, בכל חג מומלץ לגוון עם מספר מנות שיכולות לעורר את השולחן וליצור עניין חדש בארוחה, החוזרת על עצמה מדי שנה. ליד מנות קלאסיות (לדוגמה, לזניה, פשטידת גבינות וכדומה), נסו לשלב מנות חדשות, שבקלות יכולות להפוך לכוכבות של השולחן. קחו לדוגמה את ה"ספייסי מקסיקני", קיש בטעמים פיקנטיים המכיל בין היתר פלפל צ'ילי ופרוסות חלפיניו שישחק לכולם בבלוטות הטעם.




המטבל שהגניב אותי

המטבלים קלים מאוד להכנה ומוסיפים צבע לארוחה, ניתן להכין אותם כמה ימים מראש ואם האורחים לא יסיימו את כל מה שהכנתם, אתם פשוט יכולים להחזיר אותם לקופסאות ולאחסן במקרר לעוד הרבה מאוד זמן. הנה מספר רעיונות למטבלים מדליקים, שיעזרו לכם לפתוח ברגל ימין את ארוחת שבועות.
• גבינת רוקפור, בזיליקום ופיסטוקים
• לימון כבוש טחון עם נענע
• טחינה וסלק (טחינה סגולה)
• שום קונפי טחון עם דבש וטימין
• עגבניות טריות ועשבי תיבול קצוצים ורעננים
לצד המטבלים, מומלץ להגיש גם לחם טוב או קרקרים איכותיים. לחמים שיתאימו במיוחד הם פוקצ'ות אותן תחממו ותפרסו זמן קצר לפני ההגשה או פלוטים (מקלות לחם על בסיס מחמצת וקמח דורום בשילוב גבינות).


כמה להשקיע: LESS IS MORE


ככל שיותר אנשים מוזמנים לארוחה, כך יש להקל על "מוציאי המנות", כלומר, אתם. תנו עדיפות למנות שלא דורשות יותר מדי שלבי הכנה לפני ההגשה ופעלו לפי כלל האצבע: פשוט יותר, מהיר יותר, טוב יותר. אם בכל זאת מתחשק לכם להגיש גם מנות מורכבות יותר, הקדימו להכין את כל מה שניתן להכין מראש ודאגו לצמצם את מספר הפעולות שיהיה עליכם לעשות בשעות שלפני הארוחה או במהלכה. אופציה נוספת היא להשאיר את המנות המורכבות יותר להכנה למומחים, ולבמקום לשרוף זמן על הכנת בצקים שונים, פשוט לרכוש קישים, פוקאצ'ות ומאפים ולהתמקד בסלטים.


החלק החשוב בארוחה: העוגה


מה יותר טוב מעוגת גבינה? שתי עוגות גבינה. בשנים האחרונות, יש כל כך הרבה מתכונים ועוגת גבינה טובות שזו הקלאסית שגדלנו עליה כבר לא בהכרח עושה את העבודה לבדה. לצד העוגה שמכינים אצלכם במשפחה מאז ומתמיד. שלבו עוגה נוספת, עוגת מוס, אפוייה או עוגת שמרים, העשויה מחומרי גלם עשירים ואיכותיים שיתנו טעם מתוק ומוצלח לסיום ארוחת החג.

כתבות נוספות

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
תפריט נגישות