המתכונים שלנו

רכה ומתוקה: עוגת בריוש ריקוטה פרסקה

עוגות גבינה = אהבת אמת. קבלו מתכון מפנק במיוחד לעוגת גבינה רכה ומתוקה שיישאר אתכם הרבה אחרי חג השבועות

המרכיבים:

הבצק:

185 גרם קמח
20 גרם שמרים לחים
2 ביצים (100 גר')
90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 מיליליטר חלב
5 גרם מלח
30 גרם סוכר

מלית הריקוטה:

150 גרם ריקוטה פרסקה
50 גרם שמנת של פעם
50 גרם גבינה 9%
2 חלמונים
25 גרם פודינג וניל
40 גרם סוכר
1/2 כפית תמצית וניל גרגרים

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים ביצים, תמצית וניל וחלב. מעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
    מוסיפים מלח וחמאה ומערבבים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מעבדים במהירות בינונית במשך 5 דקות עד לקבלת בצק רך
    מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך לילה.
  2. המלית: מערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  3. הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן בעובי 5 מ״מ, אורך 50 ס״מ, רוחב 10 ס״מ.
  4. מורחים שכבה אחידה של המלית, מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה, מקפלים לשניים. ומגלגלים לצורת בורג. מניחים בתבנית אפייה ומתפיחים כשעתיים בסביבה לחה של 30 מעלות.
  5. מזגגים מעל ביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
  6. מחממים מראש ל-170 מעלות למשך 20-30 דקות. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

אין לכם זמן להכין לבד? קולקציית שבועות מפנקת עכשיו בחנויות

כתבות נוספות


לא דוקר, ממכר: לחם קיפוד

לא דוקר, ממכר: לחם קיפוד

לחם מחמצת טרי, חומרי גלם מעולים וממש מעט עבודת הכנה. קבלו הצעה למנה ראשונה לחג השבועות שכל האורחים יאהבו ויתלשו ממנה חתיכות

חגיגה בלבן: כל מה שצריך בשביל ארוחת השבועות המושלמת

חגיגה בלבן: כל מה שצריך בשביל ארוחת השבועות המושלמת

אם בראש השנה ובליל הסדר אנו כפופים לאילוצים ולמאכלים שונים, לארוחת שבועות יש רק כלל מנחה אחד: גבינות, והרבה. ואם כבר יד חופשית, זה הזמן...

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
ליד הקפה בפסח: מתכון לעוגיות לינזר
תפריט נגישות