המתכונים שלנו

התחלה מתוקה: מתכון עוגת דבש אגסים ושטרויזל לראש השנה

אחרי שכבר סיימתם לתכנן את התפריט לארוחת החג, הגיע הזמן לשלב הקינוחים. הדרישות: עוגה מפנקת, עסיסית וטעימה שתעשה לכם את השנה

הזמן טס כשנהנים (ומתפנקים) - הנה מתכון לעוגת דבש עסיסית, מלאת טעמים וקלה להכנה לחג שתעשה לכם

ולאורחים שלכם את השנה. 

>>כנסו לקולקציית ראש השנה המלאה

 

עוגת דבש אגסים ושטרויזל


המרכיבים:

לעוגה:

3/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

4 כפות דבש

3/4 כוס סוכר

4 כפות ריבת תות

2  כוסות קמח

כפית סודה לשתייה

3 ביצים

קורט ציפורן

1/2 כפית קינמון

 

לאגסים בסירופ:

5 אגסים בינוניים

1/2 1 כוס סוכר

3 כוסות מים

1/2 מקל וניל

מקל קינמון

קליפה ומיץ מלימון אחד

כוכב אניס


לשטרויזל:

50 גרם חמאה

1/2 כוס קמח

1/4 כוס סוכר דמררה

50 גרם שקדים טחונים

קורט קינמון

 

אופן ההכנה:

1. העוגה: מחממים את השמן והמים, מוסיפים דבש, סוכר וריבה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד ומצננים. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

2. האגסים בסירופ: קולפים את האגסים וחוצים לשניים. מוציאים את הגרעינים בעזרת כף פריזיין. מביאים לרתיחה את הסוכר, המים ושאר התבלינים ביחד עם האגסים ומבשלים עוד כחמש דקות. מקררים ומסננים.

3. השטרויזל: מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית גסה.

4. מחממים תנור ל-165 מעלות. יוצקים את מסת העוגה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.

5. מסדרים בכל תבנית 5 חצאי אגסים ומפזרים את תערובת השטרויזל.

6. אופים בתנור במשך 45-50 דקות. מצננים כ-30 דקות ומגישים.

מעדיפים להשאיר לנו את הקינוחים?כנסו לקולקציית ראש השנה המלאה

כתבות נוספות


לפנק בחופש הגדול: מתכון לפרנץ' טוסט מושלם

לפנק בחופש הגדול: מתכון לפרנץ' טוסט מושלם

אין כמו לפנק את הילדים ועוד עם מנה סופר-טעימה וקלה להכנה כמו פרנץ' טוסט מחלה - ואל תשכחו את אבקת הסוכר

להתפנק בלבן: עוגת גבינה גבוהה קלאסית

להתפנק בלבן: עוגת גבינה גבוהה קלאסית

אחרי הקישים, הסלטים, המטבלים והפוקצ'ות, קבלו את הכוכבת האמיתית של ארוחת חג השבועות: עוגת הגבינה

קבלו עדכונים חמים וטעימים ישירות לתיבת המייל שלכם:
תפריט נגישות